Візова підтримка

ВІЗОВА ПІДТРИМКА

Туристична компанія “Поїхали з нами” надає послуги з підготовки документів для оформлення віз до різних країн світу, консультує туристів, передає документи у консульські установи. Кваліфіковані візові менеджери допомагають туристам якнайкраще підготуватись до процесу отримання візових та ін. дозвільних документів, а також до процесу проходження кордонів.

Для того, щоб отримати повний перелік документів, що необхідний для отримання візи тої чи іншої держави, звертайтесь до наших візових менеджерів за телефонами на сайті.

ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ТУРИСТІВ

Для здійснення подорожі за кордон закордонний паспорт повинен бути дійсний не менше 3 місяців з моменту закінчення подорожі  (для відвідування більшості країн необхідний закордонний паспорт терміном дії не менше 6 місяців), також у паспорті повинно залишатися мінімум 2 порожні сторінки.

У цьому розділі Ви знайдете інформацію про те, які країни українці можуть відвідувати без візи, для відвідування яких країн можна оформити візу або отримати електронний дозвіл на в’їзд, в яких країнах необхідно оформляти візу на кордоні. Також тут Ви можете дізнатись про особливості оформлення шенген-візи.


Які країни входять до Шенгенської зони?


Для відвідування країн, які входять до Шенгенської зони необхідна шенгенська віза або біометричний паспорт + документи, які підтверджують ціль поїздки та намір повернутися в Україну. Згідно Шенгенського договору, пересуватися по всій Шенгенській зоні (до 90 днів) можна без обмежень.

УМОВИ ТА ВИМОГИ ДЛЯ БЕЗВІЗОВОГО В’ЇЗДУ НА ТЕРИТОРІЮ КРАЇН ШЕНГЕНСЬКОЇ ЗОНИ

  1. Наявність закордонного біометричного паспорта. Тобто паспорт із чіпом, на якому міститься фото, підпис та відбитки пальців даної особи. (Внутрішній біометричний паспорт у вигляді ID-картки для виїзду у країни Шенгенської угоди – не дійсний).
  2. Документи, що обґрунтовують мету та умови візиту в ЄС (квитки, запрошення у довільній формі, ваучер на проживання у готелі, план маршруту, страховий поліс тощо);
  3.  Докази наявності достатніх фінансових засобів як для перебування в ЄС, так і для повернення в Україну, або ж можливості їх отримання законним чином (готівка, оплачене проживання і квитки, фінансові гарантії запрошуючої сторони, кредитні картки);
  4.  Громадяни України не мають перебувати у переліку осіб, яким заборонений в’їзд до ЄС.

При запровадженні безвізового режиму громадяни України зможуть в’їжджати без віз до усіх держав-членів ЄС (за винятком Великобританії та Ірландії), а також до 4 держав-асоційованих учасниць Шенгенської угоди: Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Отже, отримання візи не вимагатиметься під час поїздок до таких держав:

Австрія

Бельгія

Греція

Данія

Естонія

Ісландія

Іспанія

Італія

Латвія

Литва

Ліхтенштейн

Люксембург

Мальта

Нідерланди

Німеччина

Норвегія

Польща

Португалія

Словаччина

Словенія

Угорщина

Фінляндія

Франція

Чехія

Швейцарія

Швеція.
Також без візи можна буде відвідати:

Болгарію

Республіку Кіпр

Румунію

Хорватію.


У яких країнах необхідно оформляти візу в аеропорту?

   Для відвідування наступного переліку країн вам буде потрібно оформити візу в аеропорту по прибуттю в країну. Процедура досить нескладна і займає небагато часу. Іноді потрібно додатково надати зворотні квитки або підтвердження броні в готелі. Список країн з оформленням віз в аеропорту:

Макао (до 30 днів). Необхідні зворотні квитки; іноді – підтвердження броні в готелі або документи, що підтверджують платоспроможність. Інтереси Макао в країні представляє посольство Китаю ua.chineseembassy.org

Барбадос (до 28 днів). Підготувати зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність. інтереси Барбадосу в країні представляє посольство Великобританії gov.uk

Болівія (до 30 днів). Мати при собі фотографію паспортного формату; зворотні білети; сертифікат про вакцинацію проти жовтої лихоманки; документи, що підтверджують платоспроможність. Адреса: 04071, Київ, вулиця Хорива, будинок 45/24 (почесне консульство).

Східний Тимор (до 30 днів). При оформленні мати при собі дві фотографії паспортного формату; підтвердження броні в готелі; зворотні білети. Інтереси Східного Тимору в країні представляє посольство Індонезії: 04107, Київ, Нагірна вулиця, будинок 27Б.

Маврикій (до 60 днів). Підготувати зворотні квитки, туристичний ваучер або запрошення приймаючої сторони. Адреса посольства: 10787, Берлін, вулиця Курфюрштен, будинок 84.

Мадагаскар (до 90 днів). Необхідні зворотні квитки. Адреса: 119034, Москва, Курсовий провулок, будинок 5.

Мальдіви (до 30 днів). Мати при собі зворотні квитки; туристичний ваучер.

Гаїті (до 90 днів).

Того (до 90 днів). Необхідний сертифікат про вакцинацію проти жовтої лихоманки.

Тонга (до 31 дня). Підготувати зворотні квитки і документи, підтверджуючі платоспроможність. Інтереси Тонга в країні представляє посольство Великобританії gov.uk

Тувалу (до 30 днів). Мати при собі туристичний ваучер або підтвердження броні в готелі; зворотні білети; документи, що підтверджують платоспроможність. Інтереси Тувалу в країні представляє посольство Великобританії gov.uk

Уганда (до 90 днів). Буде потрібно міграційна карта; іноді – документи, що підтверджують платоспроможність. Адреса: 119049, Москва, Митна вулиця, будинок 3, офіс 1.

Фіджі (до 120 днів). Необхідні зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність.

Джібуті (до 30 днів). Необхідні: міграційна карта (заповнюється англійською або французькою мовою); зворотні білети; підтвердження броні в готелі або туристичний ваучер.

Домініка (до 21 дня). Підготувати квитки в обидва кінці; туристичний ваучер або підтвердження броні в готелі; документи, що підтверджують платоспроможність. Інтереси Домініки в країні представляє посольство Великобританії gov.uk

Домініканська Республіка (до 3л днів). Мати при собі зворотні квитки; підтвердження броні в готелі; міграційна карта (оформляється після прибуття, коштує $ 10).

Єгипет (до 30 днів). Підготувати документи: міграційна карта (заповнюється після прибуття); туристичний ваучер. Адреса посольства: 04053, Київ, Обсерваторна вулиця, будинок 19.

Замбія (до 30 днів). Мати при собі зворотні квитки; іноді необхідні довідки про щеплення. Адреса: 129110, Москва, проспект Миру, будинок 52А.

Йорданія (до 30 днів). Іноді може знадобитися туристичний ваучер, підтвердження броні в готелі або запрошення приймаючої сторони. Адреса: 01135, Київ, Дмитрівська вулиця, будинок 48Г (почесне консульство).

Кабо-Верде (до 30 днів). Для оформлення необхідні копія закордонного паспорта; зворотні білети. Адреса посольства: 121615, Москва, Рубльовське шосе, будинок 26, квартира 180.

Кенія (до 90 днів). Необхідні зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність. Адреса посольства: 119034, Москва, Лопухінского провулок, будинок 5.

Ліван (до 30 днів). Для жінок молодше 40 років буде потрібно: туристичний ваучер або запрошення приймаючої сторони; підтвердження броні в готелі. Адреса посольства: 03050, Київ, вулиця Чапаєва, будинок 4, офіс 3.

Непал (до 90 днів). Потрібно дві фотографії паспортного формату і заповнена візова анкета. Адреса посольства: 119121, Москва, 2-й Неопалімовскій провулок, будинок 14/7.

Сент-Вінсент і Гренадини (до 30 днів). Необхідні квитки в обидва кінці; документи, що підтверджують платоспроможність. Інтереси Сент-Вінсент і Гренадини в країні представляє посольство Великобританії  gov.uk

Танзанія (до 90 днів). Необхідні міграційна карта (заповнюється англійською мовою після прибуття); анкета про стан здоров’я (заповнюється після прибуття); зворотний квиток; документи, що підтверджують платоспроможність. Посольство: 121 069, Москва, Велика Нікітська вулиця, будинок 51.

Таїланд (туристична віза на 15 днів оформлюється на кордоні). При собі мати дві фотографії паспортного формату; зворотні білети; міграційна карта; документи, що підтверджують платоспроможність. Також візу можна оформити онлайн. Як це зробити читайте тут. Почесне консульство – thaiconsulate.kiev.ua

Для відвідування яких країн можна оформити візу в інтернеті?


Іноді візу можна оформити для поїздки через інтернет-сервіс або поштою, не відвідуючи посольство країни. Це економить час і гроші, адже посольство обраної країни може знаходитися не в тому місті, де ви проживаєте. Таких країн не багато, дана послуга тільки набирає популярність. Перелік країн, які надають таку послугу вказано нижче:

  • Австралія (дозвіл на отримання візи в аеропорту по прибутті оформляється по Інтернету).
  • Катар
  • Кіпр. Завантажити анкету для заповнення можна тут. Відправити анкету необхідно за адресою visa-kiev@mfa.gov.cy.
  • Кувейт
  • Бахрейн (до 14 днів). Підготувати візову анкету (заповнюється англійською або арабською мовою); запрошення приймаючої сторони. Адреса посольства: 109017, Москва, вулиця Велика Ординка, будинок 18.
  • Бірма (М’янма) – отримати візу можна на сайті міністерства імміграції.
  • Ботсвана
  • Бутан (до 15 днів). Мати при собі зворотні квитки; дві фотографії паспортного формату; іноді – документи, що підтверджують платоспроможність.
  • Вануату (до 30 днів). Підготувати зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність. Інтереси Вануату в країні представляє почесне консульство Австралії (01032, Київ, вулиця Комінтерну, будинок 18/137).
  • Сан-Томе і Принсіпі (до 30 днів). При перетині кордону мати при собі підтвердження броні в готелі.
  • Сенегал
  • Сент-Кіттс і Невіс
  • Сінгапур. Оформлення через авіакомпанію або готель.
  • Сирія (до 15 днів). Необхідний телефон особи, яка запрошує. Увага! Віза не видається особам, які мають у паспорті будь-які ізраїльські позначки.
  • Сурінам (до 60 днів). Необхідний візовий дозвіл (можна оформити поштою); зворотні білети.
  • В’єтнам (до 90 днів). Підготувати дві фотографії паспортного формату; анкету (заповнюється в літаку або після прибуття). Віза оформляється на кордоні (тільки через аеропорти, за наявності листа-запрошення –  його можна оформити онлайн через фірму-посередника).
  • Гана
  • Іран – офіційно візу можна оформити на кордоні. Для цього потрібно мати при собі візовий дозвіл, одержаний онлайн на сайті МЗС Ірану. На даний момент сайт Міністерства закордонних справ і сайт посольства цієї держави не працюють.
  • Індія – для відвідування Індії для громадян України необхідно отримати візу заздалегідь. C 27.11.2014 для громадян України доступна електронна віза e-TOURIST VISA (e-TV). Коридор такої візи – 34 дня. Сайт: embassyofindiaukraine.in
  • Камбоджа
  • Маршаллові острови
  • Мексика. Оформляється електронний дозвіл, який дає право на одноразовий візит протягом 30 днів з моменту видачі. (В країну можна також в’їхати по візі США).
  • ОАЕ – Якщо ви купуєте авіаквитки авіакомпанії Emirates, вам не потрібно звертатися у візовий центр, процедура проводиться через сайт VFS.
  • Папуа Нова Гвінея
  • Руанда. Оформити візу можна онлайн. Після прибуття в Руанду потрібно буде пред’явити роздруковану електронну візу і заплатити відповідний збір.
  • Шрі Ланка. При собі мати зворотні квитки; міграційна карта (заповнюється англійською мовою); підтвердження броні в готелі або документи, що підтверджують платоспроможність. Адреса посольства: 129090, Москва, вулиця Щепкіна, будинок 24. Електронне туристичні дозвіл можна оформити В Україні.
  • Південний Судан

В усі інші країни громадянам України необхідно оформляти візу в посольствах або візових відділах.

 

Для яких країн не потрібна віза?


Пропонуємо до Вашої уваги перелік країн, для відвідування яких українцям віза не потрібна.

  • Азербайджан (максимум 90 днів).
  • Албанія (максимум 90 днів).
  • Антигуа і Барбуда (до 30 днів).
  • Аргентина (до 90 днів).
  • Боснія і Герцеговина (до 30 днів).
  • Бразилія (до 90 днів).
  • Бруней (до 30 днів).
  • Вірменія (до 180 днів).
  • Гватемала (до 90 днів).
  • Туніс (до 30 днів).
  • Туреччина (до 60 днів).
  • Гонконг (до 14 днів).
  • Гренада (до 90 днів).
  • Грузія (до 365 днів).
  • Панама (до 90 днів).
  • Парагвай (до 90 днів).
  • Ізраїль (до 90 днів).
  • Казахстан (до 90 днів).
  • Киргизія (до 90 днів).
  • Малайзія (до 90 днів).
  • Македонія (до 90 днів).
  • Молдавія (до 90 днів).
  • Монголія (до 90 днів).
  • Острови Кука (до 31 дня).
  • Сальвадор (до 90 днів).
  • Самоа (до 60 днів).
  • Свазіленд (до 30 днів).
  • Сейшельські острови (до 30 днів).
  • Сербія (до 30 днів).
  • Намібія (до 90 днів).
  • Нікарагуа (до 90 днів).
  • Ніуе (до 30 днів).
  • Таджикистан (до 90 днів).
  • Узбекистан.
  • Чорногорія (до 90 днів).
  • Чилі (до 90 днів).
  • Еквадор (до 90 днів).
  • Ямайка (до 30 днів).

Які країни закриті для відвідування туристів?


Іноді уряд держав обмежує або зовсім забороняє в’їзд туристів на територію країни. На даний час це наступні країни:

  • Ангола
  • Бутан
  • Лівія
  • Саудівська Аравія
  • Північна Корея

Перед поїздкою радимо уточнювати інформацію в посольствах тих країн, які ви запланували відвідати.

Джерело: dambrovsky.com